Rural working hub -hanke työstää yhteisöllisten etätyötilojen muodostumista hankealueella. Kyseessä on kansainvälinen hanke, jossa yhteistyökumppani on Irlannin Longfordista. Kuulun hankkeen ohjausryhmään ja minua pyydettiin sen puheenjohtajaksi. Meillä oli tällä viikolla ensimmäinen kokous ja mukavasti sujui, vaikka vähän alkuun meinasi jännittää, että miten kokouksen johtaminen englanniksi sujuu, kun vierasta kieltä ei kuitenkaan ihan päivittäin puhu.

Rural working hub hakee hyviä käytänteitä etätyötilojen perustamiseen, ylläpitoon, rahoitukseen ja markkinointiin. Kansainvälisen hankkeen etuna on, että voi benchmarkata muiden maiden toimintamalleissa omaan toimintaympäristöön sopivia tapoja.

Etenkin korona-aika on osoittanut, että etätyön puitteita olisi tärkeää nyt parantaa monilla seuduilla. Jouduin itse luopua kiinteistä toimitiloista kriisin vuoksi, sillä kuukausia tyhjillään oleva toimitila on turhaa rahanmenoa pienyritykselle. Eniten tässä harmittaa työyhteisön menetys. Toimiva etätyötila, jossa on laadukas ja nopea verkkoyhteys (meidän seudulla esim. Japo valokuitu), viihtyisä työskentely-ympäristö sekä mahdollisuus työyhteisön muodostumiseen on äärettömän hyvä palvelu. Se voi myös olla aika hyvä kilpailuetu kuntamarkkinoinnin näkökulmasta.

Tuleeko sinulle heti ideoita tai ajatuksia, missä ja miten tällainen tila voitaisiin perustaa esimerkiksi Järviseudulle? Tai onko sinulla hyviä vinkkejä, kohteita tai esimerkkejä omalta seudultasi? Kannattaa olla yhteydessä hankekoordinaattoreihin ja avata keskustelu. Hankkeen lisätiedot ja yhteystiedot: http://aisapari.net/pelikentta/ruralworkinghub

ps. Toivottavasti ehdimme vielä hankeaikana toteuttaa tutustumismatkan – olisi huikeaa käydä Irlannissa muutenkin kuin Teamsin välityksellä. :)

Kiinnostaisiko tämä artikkeli kaveria? Laita jakoon!

Jätä kommentti

Jätä kommentti