Kirjoittaja: Susanna Korkiatupa

Blogin kirjoittaja Susanna Korkiatupa, Loistava Sisältötoimisto.

Viestintäyrittäjä kirjoittaa markkinoinnin ja viestinnän merkityksestä yrityksille ja antaa ajankohtaisia vinkkejä. Yrittäjyys, verkostoituminen ja seutuyhteistyö ovat myös usein aiheina.

Pakkanen kiristyy illalla. Aamulla huomaan, että jaaha. Kokonaiset kuusi astetta miinuksen puolella. Panokset kovenee. Tuntuu jo vähän epätoivoiselta. Miksi, oi MIKSI, en voinut ajoissa vaihdattaa jäähdytinnestettä autooni. Säiliössä on pelkkää vettä. Olin ihan varma, että viimeistään nyt se on jäätynyt.
No, ei ollut. Kiitollisena päätän mennä heti ensi töikseni ruokatunnilla hakemaan Vimpelin Autotarvikkeesta jäähdytinnestettä. Kurvaan pihaan ja haeskelen kysyvän näköisenä. Kysyvänä ei tarvitse kauaa olla, kun saan jo palvelua. Ilmoitan tarvitsevani jäähdytinnestettä. Kauppias kysyy: "No minkäväristä siellä on ollut?"
"Enkai minä muista, minkäväristä se oli, ehkä punaista, mutta nyt siellä on pelkkää vettä!!!""Mikä auto sulla on?"
"Pösö"
"Jaaha. Voi ihan olla, että siellä on ollutkin punaista, etkö yhtään muista.""Oli se varmaan punaista, mutta nyt se on täynnä vettä."
Kauppias kertoo, että sekaan voi kaataa jäähdytinnestettä, niin pärjää vähän aikaa, mutta nesteet kannattaisi kyllä kokonaan vaihtaa. Kerron, että olin vaihtamassa, mutta en ole saanut autokorjaamon ihmistä kiinni.
Kerron joka tapauksessa meneväni katsomaan, onko säiliö ihan täynnä vettä vai mahtuuko sinne vielä. Kauppias tulee mukaan.
Ensi töikseen hän toteaa, että eihän tuo auto ole pösö. Ai niin joo, eipäs muuten olekaan. Fordihan se onkin. (Ei voi olla totta ja facepalmia naamaan..)
Avaan konepellin. Kauppias opastaa toimenpiteessä, koska en muista, miten konepellin saa auki.
Havaitsen nopeasti, että jäähdytinnestesäiliö on täynnä punaista jäähdytinnestettä.
"Onhan täällä nestettä", huomauttaa kauppias.
No niin. Niinpä näkyy olevan. Samalla kun mietin kuumeisesti, että miten tämä on mahdollista, ajattelen, että tämän täytyy näyttää todella hyvältä. Kauppiasta naurattaa. Minua naurattaa.Kauppias lupaa mitata nesteen laadun, että paljonko pakkasta se kestää. Menemme takaisin sisälle, kauppias hakee mittarin ja menee mittaamaan. Hän saapuu hetken kuluttua sisälle, ja sanoo ettei myy minulle mitään, koska kyllä tuo neste näyttäisi kestävän -30 astetta. Jostain takaraivosta mieleen muistuu ajatus, että ihan kuin meidän vaari olisi sanonut minulle jossain vaiheessa vaihtaneensa veden tilalle jäähdytinnestettä. Kerron tämän myyjille, niitä naurattaa.
Olin kyllä itsestäni tosi ylpeä. Hyvää palvelua silti oli! Toinen kävi sillä aikaa hakemassa takahuoneesta minulle saapuneen paketin (Matkahuolto on samassa yhteydessä). Paketteja ei siis edes haeta sieltä, vaan Siwasta, mutta hän ajatteli, että ehkä haluan pakettini heti. No mikäpä siinä! Ostin kuitenkin lämppärijohdon, koska olin senkin onnistunut hukkaamaan. Talvi yllätti. Onneksi apu on lähellä. :D

Kirjoittaja: Susanna Korkiatupa

Blogin kirjoittaja Susanna Korkiatupa, Loistava Sisältötoimisto.

Viestintäyrittäjä kirjoittaa markkinoinnin ja viestinnän merkityksestä yrityksille ja antaa ajankohtaisia vinkkejä. Yrittäjyys, verkostoituminen ja seutuyhteistyö ovat myös usein aiheina.

Kiinnostaisiko tämä artikkeli kaveria? Laita jakoon!

Jätä kommentti

Jätä kommentti