Koronavirusepidemian seurauksena paiskimme hommia toistaiseksi etänä, jotta voimme omalta osaltamme minimoida viruksen hallitsematonta leviämistä. Vältämme mahdollisuuksien mukaan kaikkia fyysisiä kontakteja. Kaikki kokoukset ja tapaamiset järjestyvät etäyhteyksien ja puhelimen välityksellä. Sisällöntuotantoon sekä lehtien ja uutiskirjeiden toimittamiseen liittyvät haastattelut hoidamme niin ikään puhelimitse toistaiseksi. Toimisto Patruunantiellä ei ole siis avoinna toistaiseksi.

Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja olemme apunasi, jos tarvitset viestintään liittyvää tukea!

Pari vinkkiä kriisiviestintään

Viime päivinä on tarvittu nopeita päätöksiä ja niistä viestimistä tavallista enemmän. Jos tilanteessa on jotain positiivista, niin se tarjoaa meille mahdollisuuden oppia monia asioita, jotta osaisimme vastaisuudessa toimia paremmin. Kriisitilanteita varten on hyvä olla varautumissuunnitelma myös viestinnän osalta.

Päätä, kuka on vastuussa viestinnästä ja viestin muodostamisesta.

Valitse kärkiviestit ja ole selkeä. Älä jätä arvailujen varaan. Kun kriisi on suurin, viestin tulee olla yksiselitteinen. Käytä väliotsikoita jäsentelemään ja helpottamaan silmäilyä.

Valitse pääkanava, jossa tieto pysyy aina ajantasalla. Esimerkiksi yksi nettisivu, jota päivität, kun uutta tietoa tulee.

Tiedota sidosryhmiä nopeasti ja tärkeysjärjestyksessä. Pyri välttämään huhujen muodostumista. Tavallisesti huhut lähtevät liikkelle, kun virallinen tieto aiheesta puuttuu. Älä kuitenkaan hätäile, kysy tarvittaessa apua viestinnän toteuttamiseen.

Seuraa viranomaisten tiedotteita aiheesta ja käytä lähteenä vain virallista tietoa.

Valmistele kriisin jälkeistä viestintää ja paluuta arkeen pohtimalla erilaisia skenaarioita. Ketkä tarvitsevat mitäkin tietoa ja milloin?

Toivotamme kaikille jaksamista poikkeustilanteen aiheuttamiin erikoisjärjestelyihin ja negatiivisten vaikutusten minimointiin.

”Talous on sittenkin vain taloutta. Ihmiselämät ovat aivan eri arvossa.” 
Sauli Niinistö

terveisin
Susanna

Kiinnostaisiko tämä artikkeli kaveria? Laita jakoon!

Jätä kommentti

Jätä kommentti