Ilmeen suunnittelu yritykselle, organisaatiolle tai tapahtumalle.

Yritysilme on yrittäjän salainen supervoima! Mutta miksi se on niin tärkeä, ja miten sellainen luodaan?

Miksi yritysilme on tärkeä?

  1. Erottuminen kilpailijoista: Markkinoilla on lukemattomia yrityksiä, jotka tarjoavat samankaltaisia tuotteita tai palveluita. Selkeä ja tunnistettava yritysilme auttaa asiakkaita muistamaan juuri sinun yrityksesi ja erottumaan kilpailijoista.
  2. Ammattimaisuus: Yritysilmeen avulla voit näyttää potentiaalisille asiakkaille, että olet vakavasti otettava toimija. Hyvin suunniteltu logo, verkkosivusto ja muut materiaalit viestivät ammattitaidosta ja luotettavuudesta.
  3. Johdonmukainen viestintä: Kun käytät samaa logoa, värejä ja fontteja kaikissa materiaaleissasi, yrityksesi viestintä on johdonmukaista. Tämä tekee yrityksestäsi helpommin tunnistettavan ja luo yhtenäisen kuvan asiakkaiden mielessä.
  4. Luottamus ja uskollisuus: Ihmiset luottavat brändeihin, jotka ovat tuttuja ja johdonmukaisia. Yritysilmeesi avulla rakennat tunnistettavuutta ja luottamusta, mikä voi auttaa parantamaan asiakasuskollisuutta ja muille suosittelua.

Kuinka yritysilme luodaan?

  1. Logo on avain: Aloita logosta. Tämä on usein ensimmäinen asia, jonka asiakkaat näkevät. Logon on hyvä olla yksinkertainen, selkeä ja helposti tunnistettava. Vältä monimutkaisuutta ja valitse värit, jotka edustavat parhaiten juuri sinun yrityksesi henkeä.
  2. Värit ja fontit: Määritä yrityksesi päävärit ja niitä tukevat sävyt. Värien tulisi heijastaa yrityksesi luonnetta – älä siis esimerkiksi valitse liian räikeitä väriyhdistelmiä toiminnalle, joka henkii rauhallisuutta ja harmoniaa. Tai liian laimeita sävyjä liiketoimintaan, joka on oikeasti räiskyvää ja dynaamista. Samoin valitse kaksi tai kolme fonttia, joita käytät johdonmukaisesti. Yksi otsikoille, toinen päätekstille ja kolmas korostuksiin, jos tarpeen. Pärjäät hyvin myös vaikka yhdellä fontilla ja käyttämällä eri leikkauksia otsikoissa tai korostuksissa, mutta ole johdonmukainen!
  3. Kuvitus ja kuvat: Kuvien tulee olla linjassa yrityksesi identiteetin kanssa. Päätä, käytätkö valokuvia, piirroksia vai molempia. Käytä hyvälaatuisia kuvia. Jossain vaiheessa voi olla hyvä investoida valokuvaajan palveluihin ja teettää oma kuvapankki yritykselle.
  4. Verkkosivusto ja materiaalit: Suunnittele tai uudista verkkosivustosi yritysilmeesi mukaiseksi. Samoin suunnittele käyntikortit, esitteet, mainokset ja muut materiaalit siten, että ne ovat yhdenmukaisia.
  5. Johdonmukaisuus: Käytä yritysilmettäsi johdonmukaisesti kaikessa, mitä teet. Olipa kyse sitten sähköpostin allekirjoituksesta, PowerPoint-esityksestä, mainoksesta tai somepäivityksistä, kaiken tulisi olla yhdenmukaista ja välittää samaa viestiä.
  6. Palaute ja päivitys: Kun yritysilme on käytössä, pyydä palautetta asiakkailta tai kollegoilta. Ole valmis tekemään pieniä muutoksia tarpeen mukaan. Markkinat ja trendit (ja joskus se oma mielikin) muuttuvat, joten ole aika ajoin valmis päivittämään yritysilmettä pitääksesi sen tuoreena.

Muista, että hyvä yritysilme saa sinut erottumaan, antaa itsevarmuutta ja kertoo muille, mitä odottaa.

Ilmeen suunnittelu yritykselle, organisaatiolle tai tapahtumalle.

Kiinnostaisiko tämä artikkeli kaveria? Laita jakoon!

Jätä kommentti

Jätä kommentti