Kirjoittaja: Susanna Korkiatupa

Blogin kirjoittaja Susanna Korkiatupa, Loistava Sisältötoimisto.

Viestintäyrittäjä kirjoittaa markkinoinnin ja viestinnän merkityksestä yrityksille ja antaa ajankohtaisia vinkkejä. Yrittäjyys, verkostoituminen ja seutuyhteistyö ovat myös usein aiheina.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halava vieraili Vimpelissä kunnanvaltuuston järjestämässä yleisötilaisuudessa viime maanantaina. Hän sai monet miettimään tulevaisuutta. Kunta uudistaa strategiaa ja tässä työssä pitää tietenkin ottaa tulevaisuus huomioon.
Halava kehotti meitä miettimään, että mitkä ovat alueita tai asioita, jotka voisivat tehdä Vimpelistä jollain lailla erityisen. Niihin pitäisi sitten panostaa ja niiden kasvua tavoitella. Puolet asioista voi olla sellaisia, jotka palvelevat vain paikallisesti, mutta puolet pitäisi olla sellaista, jolla on kysyntää ulkomaita myöten.
Mitä se voisi olla. Mitä meillä on sellaista, jota ei ole muilla. Minä tiedän ainakin yhden, jonka myös Halava mainitsi: Kraatterijärvi. ”Jos tämä olisi Amerikka, tästä olisi jo Hollywoodin filmiohjaajat jo tehneet huikean seikkailuelokuvatrilogian” Halava sanoi. Kraatterijärvi on ihan oikeasti ainakin matkailun kannalta sellainen tekijä, millä me saisimme alueelle lisää vetovoimaa ja verorahaa. Ketkä siitä hyötyvät? No kaikki!Kraatterijärven matkailun kehittäminen ei kuitenkaan ole sellainen asia, jota Vimpeli tai joku muu kunta yksin voisi vetää. Tai yhden toimialan yrittäjät. Sen pitäisi olla meidän yhteinen juttu.
Halava mainitsi myös, että erilaiset outdoor-harrastukset ja matkailuun liittyvät palvelut lisäävät varmasti suosiotaan tulevaisuudessa. Minä saatan keksiä jo vaikka miten monta hullua ja ihan järkevääkin ideaa, joita tässä valossa voisi hyödyntää.
1. Flow-park -tyyppisen puiston rakentaminen esim. Lakeaharjun tai Pyhävuoren alueelle?2. Lakeaharjulle rakennetaan komea hirsinen hotelli pohjalaistyyliin.
3. Lakeaharjun välinevuokraamon yhteyteen tai viereen tulee retkeilyvälineiden vuokraamo. Vuokrattavana kaikkea kajakeista telttoihin ja retkikeittimiin, makuupusseista oikeanlaisiin ulkoiluvarusteisiin.4. Brändätään uusia palveluja, Pyhävuoren peikkoretket lapsille ja aikuisille?5. Tehostetaan entisestään yhteisen kaikki palvelut kokoavan verkkopalvelun toimivuutta ja myyntiä.
6. Metsäkylvyt. Crater-lake forest bathing. Metsäretriitit ja vaikkapa erämaasaunat!
Ja mitä muita vahvuuksia meillä on? No ainakin pesäpallo. Hullu yhteisöllisyys, joka täällä kylässä asuu. Onko meillä jotain teollista osaamista ja ymmärrystä, mitä ei muilla ole? Entäpä sitten se sisäviljelyn mahdollisuus? Voitaisiinko täällä viljellä ja tuottaa jotain, jota kuluttajat ympäri maailmaa haluaisivat ostaa? Sellaista nyhtökauratyyppistä juttua.
Halava heitti myös idean yhdistetystä kivijalka-verkkokaupasta, jossa myytäisiin kaikkea. Siis jos minä olisin kauppias, niin minä olisin jo laittanut pyörät pyörimään! Oletko sinä kauppias tai kauppiaaksi haluava? Mitä Vimpelistä ei saa, jota täältä pitäisi saada: kenkiä, alusvaatteita, lasten ja aikuisten merkkivaatteita. Käsilaukkuja ja reppuja. Retkeilytarvikkeita (!kts. yläpuolta kohta 3) Kestovaippoja. Kierrekantisia kauniita vihkoja ja kalentereita. Kirjoja. Ja ainakin tuhatta muuta tavaraa.Menestyminen vaatii loppujen lopuksi vain hulluja ideoita, niitä jotka toteuttavat hullut ideansa muista välittämättä – ja niitä valintoja.

 

Kirjoittaja: Susanna Korkiatupa

Blogin kirjoittaja Susanna Korkiatupa, Loistava Sisältötoimisto.

Viestintäyrittäjä kirjoittaa markkinoinnin ja viestinnän merkityksestä yrityksille ja antaa ajankohtaisia vinkkejä. Yrittäjyys, verkostoituminen ja seutuyhteistyö ovat myös usein aiheina.

Kiinnostaisiko tämä artikkeli kaveria? Laita jakoon!

Jätä kommentti

Jätä kommentti