Kirjoittaja: Susanna Korkiatupa

Blogin kirjoittaja Susanna Korkiatupa, Loistava Sisältötoimisto.

Viestintäyrittäjä kirjoittaa markkinoinnin ja viestinnän merkityksestä yrityksille ja antaa ajankohtaisia vinkkejä. Yrittäjyys, verkostoituminen ja seutuyhteistyö ovat myös usein aiheina.

Olen iloisena seurannut aktiivista pöhinää, mitä meillä täällä Järviseudulla on menossa luontomatkailun kehittämisessä. Kesällä on alkanut mm. Järviseutu-seuran hallinnoima Kraatterijärven Georeitti -hanke, jossa kartoitetaan Lappajärven maisemissa kiertävää georeittiä, johon nyt vasta kartoitetaan reittejä, paikkoja ja sisältöjä. Meillä on menossa myös Outdoors life -hanke, joka niinikään kehittää luontomatkailua Järviseudun alueella.Tässä linkissäviimeisimpiä aikaansannoksia. Molempien hankkeiden projektivetäjänä häärii Hannu Nevala, jonka aktiivista tiedottamista kannattaa ilman muuta seurataLuonnon Oma Puisto Facebook-sivulla.
Juttu on niin, että meillä täällä Järviseudulla on ihan hillittömät mahdollisuudet juuri luontomatkailulle. Meillä on ainutlaatuinen ja upea Lappajärvi, kraatterijärvi, joka on Suomen toiseksi suurin törmäyskraatteri. Lisäksi Järviseudulla on muita hienoja ja erikoisia kohteita, joita voi hyödyntää esimerkiksi retkeilyssä ja luontoelämyksissä. Meillä on Lakeaharju ja Pyhävuori ja vino pino muita mahdollisuuksia. Myös maaseutumatkailulla on hyvät edellytykset seudulla. Mikä meitä siis estää, nyt pitää tahkota kun rauta on kuuma!
Nordea on teettänyt toukokuussa TSN Gallupilla selvityksen suomalaisten lomanvietosta, ja tästä selvityksestä käy ilmi, että kotimaan matkailu on suosituin lomanviettotapa suomalaisille. Maaseutu- ja luontokohteet ovat hyvinvointilomien kärjessä. Tässä muutamia otteita MTK:n tiedotteesta heinäkuun alusta:Lyhytkin loma maaseudun ja luonnon rauhassa tarjoaa avaimet käteen kaikenikäisten matkailijoiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Luonto, rauha ja hiljaisuus monipuolisten palvelujen ohessa ovat maaseudun tarjoamaa hyvinvointiluksusta ja maaseudun matkailun vetovoimatekijöitä. Maailman puhtaimman, terveellisen ja maukkaan ruoan juuret ovat suomalaisella maaseudulla, ja sitä tarjoillaan matkailijoille perinteisten ja uusien ruokailutrendien muodossa.Erityisesti uusia, vetovoimaisia aktiviteetteja sekä erilaisia hoitoja ja saunaelämyksiä on tuotteistettu kasvavaan kysyntään. Retriitit, metsä- ja saunajoogat, kiipeilyt ja suppaus saavat nopeasti rinnalleen uusia tuulahduksia. Maatilamatkailupalvelujen ytimessä on edelleen perinteisiäkin aktiviteetteja, tekemistä ja nähtävää ruokailun, majoituksen ja saunomisen lisäksi. Esimerkiksi auto-, vaellus-, kävely- ja pyöräilyretket lähiympäristöön sekä ratsastuspalvelut ovat erittäin suosittuja. Maatilaympäristö ja maatilan kotieläimet tuntuvat lisäävän suosiotaan vuosi vuodelta.
Jos suomalaiset itsekin haluavat matkailla Suomessa, niin kuinka eksoottinen ja houkutteleva kohde luontomme onkaan kansainvälisessä mittakaavassa?
Nyt brändäämään Kraatterijärveä! Meillä on täällä palvelutuottajia, alkutuottajia, ruuan tuottajia, vaikka kuinka paljon erilaisia maaseutuyrittäjiä ja ihanaa, puhdasta ja kaunista luontoa silmän kantamattomiin. Huomaatteko mahdollisuudet?

Kirjoittaja: Susanna Korkiatupa

Blogin kirjoittaja Susanna Korkiatupa, Loistava Sisältötoimisto.

Viestintäyrittäjä kirjoittaa markkinoinnin ja viestinnän merkityksestä yrityksille ja antaa ajankohtaisia vinkkejä. Yrittäjyys, verkostoituminen ja seutuyhteistyö ovat myös usein aiheina.

Kiinnostaisiko tämä artikkeli kaveria? Laita jakoon!

Jätä kommentti

Jätä kommentti