Yli puolet verkkohauista tehdään tänä päivänä mobiililaitteilla. Ja tämä luku tulee vain kasvamaan. 91 % Facebookin päivittäisestä käytöstä tehdään mobiililaitteella. Eikö kuulostakin siltä, että oman verkkosisällön olisi hyvä olla mobiilioptimoitua? Kauhea sana. Tuttavallisemmin sisällön pitää olla semmoista, että sitä on helppo kännykällä tai tabletilla selata, linkittää ja jakaa. Olisiko nyt hyvä hetki uudistaa nettisivut?
Hyvä nettisivu on tehty käyttäjiä ajatellen. Jos mahdollista, ota joku testaamaan sivustoa jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Pyydä häntä listaamaan plussia ja miinuksia. Tässä muutamia tärppejä nettisivu-uudistukseen.
Nettisivu-uudistus kannattaa aloittaa suunnittelemalla sivustolle rakenne. Piirrä paperille tai listaa päävalikko Wordiin.
1. Logiikka toimii. Asiat löytyvät loogisista paikoista. Muista mobiilikäyttäjät. Sivusto rakennetaan isoilla näytöillä, jolloin on vaarana, että käytettävyys suunnitellaan vain isolle näytölle.
2. Esittele tuotteesi ja palvelusi selkeästi, siten että ostaja ymmärtää lukemansa.
3. Käytä kuvia, jotka kuvaavat toimintaa.
4. Sijoittele yhteystiedot näkyvästi, muista tässäkin mobiilikäyttäjä, esimerkiksi varmista, että jossain on valinta ”Soita tästä” tai ”Sijaintitiedot”, jolloin käyttäjä saa yhdellä klikkauksella yhteyden sinuun.
5. Varaa aikaa. Mitä laajempi sivusto on, sitä enemmän suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa aikaa varata.
6. Muista sisäinen linkitys. Autat käyttäjiä löytämään sisällön paremmin, kun linkität sivuja toisiinsa.
7. Jonkinlainen yhtenäinen visuaalinen ilme sivustolla pitää olla. Yrityksen logo ja siihen sopiva väripaletti riittää. Joskus voi olla aiheellista sijoittaa graafiseen suunnitteluun ja ostaa ulkoasun valmistus ammattilaiselta. Tässä kannattaa kilpailuttaa ja tutustua referensseihin, niin saa vastinetta rahalle.